24 maart 2017

Retinol Group Shot

In een reeks van blogs gaan wij dieper in op goede huidverzorging en deze blog besteden wij aandacht aan vitamine-A/Retinol. Wat doet deze vitamine in de huid en welke effecten brengt het met zich mee?.

 

 

Wat is Retinol?

Retinol is een andere naam voor vitamine A zuur. De eigenschap van vitamine A zuur is dat ze kunnen communiceren met cellen die een gezonde huid creëren. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Retinol zorgt er tevens voor dat enzymen die deze collageen en elastine afbreken worden geremd. Daarnaast verlengen ze de levensduur van fibroblasten (de cel die voor collageen en elastine zorgt) en kunnen ze pigmentvlekken minder zichtbaar makenGeschreven door Jeanette Melis

Retinol wordt toegepast bij:
- Huidveroudering
- Zonbeschadigde huid
- Acne

Huidveroudering/zonbeschadigde huid
Vitamine A zuur is het meest toegepaste product om huidveroudering tegen te gaan.
Retinol zorgt er voor dat de huidcellen zich jonger gaan gedragen en er jonger uit gaan zien. Daarnaast heeft het een herstellend vermogen op bijvoorbeeld de zonbeschadigde cellen. De celdeling versnelt zich waardoor er een jonger en gezondere huid tevoorschijn komt. De buitenste huidlaag wordt regelmatiger vernieuwd zodat fijne lijntjes, rimpels, oneffenheden en beschadigingen (die onder andere door de zon zijn opgelopen) vervagen.

Acne
Voor een acne huid zorgt Retinol er voor dat het bovenste laagje van de huid sneller afschilfert waardoor er minder onzuiverheden zullen ontstaan. Door de hydratatie zal de talgproductie afnemen waardoor er minder mee-eters en puistjes zullen ontwikkelen.

Wat doet Retinol met de huid?
Retinol zorgt voor een verdikking van de huid. De huid bestaat uit 3 verschillende huidlagen: opperhuid, lederhuid en het bindweefsel. Retinol verdikt deze leder- en opperhuid maar zorgt er voor dat het bovenste laagje van de opperhuid dunner wordt. Het exfolieert dit laagje van de huid en stimuleert collageenproductie in de lederhuid. Het resultaat is dan een dikker en jonger uitziende huid. De verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen. Daarnaast zorgt Retinol voor een vervaging van pigmentatievlekken, optimale hydratatie en een verbetering van de huidtextuur- en teint. Tevens zal er door deze verdikking van de lederhuid en verdunning van het bovenste laagje van de opperhuid minder mee-eters ontstaan waardoor puistjes verminderen.huid doorsnede

Wat is de houdbaarheid van Retinol?
Retinol heeft net zoals vele andere stoffen een houdbaarheid. De Retinol die wij gebruiken in de praktijk is 12 maanden houdbaar. Dit product is in de meest ideale omstandigheden verpakt en zal daarom zijn effectiviteit behouden. Het is in koele omstandigheden verpakt in een lage zuurstof ruimte zoals in deze olie-serum. Daarnaast is de verpakking robuust en voorzien van UV-filtratie bruin glas.

Hoe wordt Retinol toegepast?
Onderzoek heeft aangetoond dat concentraties vitamine A zuur vanaf 0.01% en hoger zeer effectief is voor de algemene verbetering en gezondheid van de huid. Om huidirritaties te voorkomen en de huid te laten wennen aan Retinol maken bij gebruik van een opbouwladder. Wij raden daarom ook altijd aan om te starten met de matige kracht-Retinol producten, de Retinol 3TR en de Retinol 6TR, om vervolgens op te bouwen naar een intensievere Retinol behandeling, de Retinol 10TR. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een applicatieopbouw. Eerst zal het product elke tweede of derde nacht worden aangebracht. Geeft dit geen droogheid of irritatie dan kan het product om de avond worden aangebracht. Dit wordt net zo lang opgebouwd tot er elke avond het product aangebracht kan worden. Retinol kan op het hele gezicht worden toegepast behalve op de oogleden.

opbouw retinol

Retinol en zon
Retinol is gevoelig voor zonlicht en verliest ook tevens zijn werking als het in aanraking komt met UV stralen. Het product zal dan ook ’s nachts moeten worden aangebracht zodat het zijn optimale werking kan doen. De huid zal beschermd moeten worden tegen de zon met een SPF 30 of 50. Daarnaast is het vermijden van de zon nog beter zodat de Retinol zijn werking goed kan doen en nieuwe plekjes worden voorkomen!

Wanneer mag ik Retinol niet gebruiken?
U kunt Retinol niet gebruiken wanneer u overgevoelig bent voor vitamine A zuur of als u zwanger bent.

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een product neem dan contact met ons op via 0345-505530 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.